اخبار مهم
Home / آشپزی / یلدا چی بخوریم؟
418184_524.jpg

یلدا چی بخوریم؟

مجله زندگی ایده آل: داریم به بلندترین شب سال نزدیک می شویم. از قدیم رسم بوده که شب یلدا همه اقوام دور هم جمع می شوند و این روز را جشن می گیرند. پیشنهادهایی فوق العاده برایتان داریم تا خوراکی های خوشمزه تر برای این روز درست کنید.

میکس نات موس


مواد لازم:

  •    خامه ‌فرم‌گرفته: ۳۵۰ گرم
  •    شیرعسلی: ۲۰۰ گرم
  •    عسل: سه قاشق غذاخوری
  •    پودر بادام: سه قاشق غذاخوری
  •    زرده تخم‌مرغ: پنج عدد
  •    وانیل: یك قاشق چای‌خوری
  •    پودر پسته: ۲۰۰ گرم
  •    ژلاتین: ۱۰ ورق
  •    شکر: ۷۵ گرم

روش تهیه:

۱٫ ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ، شكر و وانیل را با هم می‌زنیم تا پف كنند، سپس عسل و شیر عسلی را به مواد اضافه كرده و هم می‌زنیم تا كاملا مخلوط و یكدست شوند. بهتر است این كار را روی بخار آب جوش انجام دهیم تا زرده‌ها بپزند. مخلوط زرده را با خامه فرم‌گرفته و پودربادام مخلوط كرده و كنار می‌گذاریم.

۲٫ ورقه‌های ژلاتین را داخل آب سرد می‌گذاریم تا نرم شوند سپس آنها را داخل ظرفی فلزی قرار داده و روی بخار آب می‌گذاریم تا ذوب شوند، ژلاتین را به مواد اضافه كرده و همه را با هم مخلوط می‌كنیم.

۳٫ مواد را داخل قالب‌های نیمکره‌ای یا استوانه‌ای می‌ریزیم و یك قاشق غذاخوری از مخلوط مغز‌ها با عسل داخل موس می‌گذاریم و در صورت دلخواه یك برش نان رولت پشت دسر قرار می‌دهیم و قالب را هشت ساعت در یخچال می‌گذاریم تا ببندد، درنهایت موس را برگردانده و روی آن را با اسپری ولوت یا پودر بادام تزیین می‌كنیم.


 
كرم لبو
 
یلداخوران (فوری)

مواد لازم:

  •    زرده تخم‌مرغ: چهار عدد
  •    شكر: ۱۵۰ گرم
  •    آرد: سه قاشق غذاخوری (۸۰ گرم)
  •    لبو: ۳۰۰ گرم
  •    پنیر لبنه: ۳۰۰ گرم
  •    شیر: ۳۰۰ میلی‌لیتر
  •    وانیل: یك‌سوم قاشق چای‌خوری
  •    خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
  •    پودر ژلاتین: دو قاشق غذاخوری
  •    آب سرد: ۱۲۵ میلی‌لیتر

روش تهیه:

۱٫  ابتدا زرده‌های تخم‌مرغ را همراه شكر و آرد و وانیل با همزن برقی هم می‌زنیم تا مایه یكدستی حاصل شود. شیر را به مواد اضافه می‌كنیم و همه مواد را روی شعله ملایم قرار می‌دهیم و آنقدر هم می‌زنیم تا كرم غلظت پیدا كرده و یكدست شود.

۲٫ وقتی از روی حرارت برداشتیم خامه را با مایه مخلوط می‌كنیم و كنار می‌گذاریم تا خنك شود. لبو را رنده كرده و با پنیر و پودر هل مخلوط می‌كنیم. بهتر است این كار را حتما با یك لیسك یا قاشق انجام می‌دهیم.

۳٫ ژلاتین را روی آب سرد پاشیده، روی بخار آب قرار می‌دهیم تا ذوب و یكدست شود. تمامی مواد را با هم مخلوط می‌كنیم و داخل قالب موردنظر می‌ریزیم.

۴٫ من در اینجا از قالبی كه به شكل سوشی نیگری دیزاین شده، استفاده كرده‌ام. پس از ۶ ساعت كه كرم را در یخچال قرار دادیم و كاملا خودش را گرفت از داخل قالب خارج می‌كنیم،

۵٫ روی آن را یك برش لبو قرار می‌دهیم و با ورق طلا یا خمیر مارسیپان لبو را به كرم می‌بندیم. برای تزیین زیر هر دسر از یك برش لبو یا میوه استفاده می‌كنیم.


 
كیك آجیلی یلدا

یلداخوران (فوری)

مواد لازم:

  •    آرد: ۲۶۰ گرم
  •    پودركاكائو: ۴۰ گرم
  •    تخم‌مرغ: دو عدد
  •    روغن مایع: ۱۲۵ میلی‌لیتر (نصف لیوان)
  •    آب جوش: ۱۲۵ میلی‌لیتر
  •    شیر: ۱۲۵ میلی‌لیتر
  •    ماست: دو قاشق غذاخوری
  •    بیكینگ‌پودر: یك قاشق چای‌خوری
  •    شكر: ۲۰۰گرم
  •    پودر بادام: ۷۰ گرم
  •    خمیر یوفكا و كرم پاتی سیر: به میزان لازم

روش تهیه:

۱٫ ابتدا خمیر یوفكا را در ابعاد ۱۵ در ۱۵ سانتی‌متر برش می‌‌زنیم و هر تك برگ آن را داخل قالب مافین فرم می‌دهیم. داخل خمیر‌ها را با كرم پاتی سیر غلیظ پر می‌كنیم. قالب را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پنجره وسط فر كه از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم كرده‌ایم قرار داده و می‌پزیم.

۲٫ برای تهیه كیك ابتد آرد و كاكائو را سه‌بار با هم الك می‌كنیم. مواد خشك را با هم مخلوط كرده در كاسه‌ای گود می‌ریزیم و وسط آن را باز می‌كنیم. تخم‌مرغ‌ها، ماست و تمامی مایعات را با هم مخلوط می‌كنیم، میان مواد خشك ریخته و با قاشق هم می‌زنیم.

۳٫ وقتی خوب مخلوط شدند به مدت دو تا سه دقیقه مواد را با همزن برقی هم می‌زنیم. كف قالب مورد نظر را چرب كرده مایه را داخل آن پخش می‌كنیم. مافین‌های آماده شده را با فاصله و مرتب در مایه كیك می‌چینیم و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه روی پنجره وسط فر كه از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم كرده‌ایم قرار داده و می‌پزیم.

۴٫ بعد از پخت از انواع مغز‌های آجیل شیرین روی مافین‌ها ریخته و روی آنها را عسل می‌ریزیم.


 
كیك لبو

یلداخوران (فوری)

مواد لازم:

  •    لبو: ۳۰۰ گرم
  •    پودر هل: دو قاشق چای‌خوری
  •    وانیل: یك‌دوم قاشق چای‌خوری
  •    كره: ۲۰۰ گرم
  •    شكر: ۲۷۵ گرم
  •    آرد: ۳۵۰ گرم
  •    تخم‌مرغ: چهار عدد
  •    بیكینگ پودر: دو قاشق چای‌خوری

روش تهیه:

۱٫ ابتدا در ظرفی گود، كره و شكر را با همزن برقی خوب هم می‌زنیم تا حجم آنها افزایش پیدا كرده و رنگ‌شان نیز روشن شود، در این مرحله تخم‌مرغ‌ها را یكی‌یكی به مواد كره اضافه كرده و پس از اضافه كردن هر كدام حدود ۳۰ ثانیه مواد را خوب مخلوط می‌كنیم تا یكدست شوند. هل، لبوی رنده‌شده و وانیل را نیز اضافه كرده و مخلوط می‌كنیم.

۲٫ بیكینگ پودر را داخل آرد ریخته، به مایه كیك اضافه می‌کنیم و با همزن برقی تمامی مواد را خوب مخلوط می‌كنیم تا یكدست شوند.

۳٫ این مواد را داخل قالبی گرد به قطر ۲۸ تا ۳۰ سانتی‌متر یا قالب مورد نظر ریخته و یك ساعت روی پنجره وسط فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزیم.

می فایل