اخبار مهم
Home / آشپزی / طرز تهیه نان دورنگ
1369818_467.jpg

طرز تهیه نان دورنگ

ماهنامه کیک و شیرینی – معصومه خوانساری: در این مطلب طرز تهیه نان خوشمزه و دورنگ را برایتان آورده ایم.
•    مدت زمان آماده سازی مواد و خمیر بدون در نظر گرفتن زمان استراحت: ۴۰ دقیقه
•    مدت زمان پخت: حدود ۲۰ دقیقه
•    میزان سرو: ۶ نفر

مواد لازم:

  • کره: ۵۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰ گرم
  • مایه خمیر خشک فوری: ۷ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • آب ولرم: ۱۲۰ میلی لیتر
  • شیر (دمای محیط): ۶۰ میلی لیتر
  • وانیل: یک چهارم ق چ
  • آرد نان فانتزی: حدود ۳۵۰ گرم
  • پودر کاکائو (الک شده): ۲ ق س
  • آرد مازاد: حدود ۴ ق س
 

طرز تهیه:

۱٫ مایه خمیر را با یک قاشق چای خوری از پودر قند دستور مخلوط کرده، آب ولرم را به این ترکیب اضافه کنید کمی هم بزنید و با سرپوش کنار بگذارید تا حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه بماند و عمل آید.
۲٫ در ظرف دیگری زرده تخم مرغ را کمی هم بزنید. سپس همچنان که در حال هم زدن هستید شیر، پودر قند، کره ذوب شده و وانیل را نیز بیفزایید. بعد حدود یک چهارم آرد را اضافه کنید و مجددا هم بزنید. سپس مایه خمیر عمل آمده را اضافه کنید و هم بزنید و در آخر آرد باقی مانده را کم کم اضافه کنید در حدی که خمیر چسبندگی اش گرفته شود و خیلی چسبناک نباشد. کافی است آرد مازاد به خورد خمیر ندهید (در این مرحله خمیر فوق العاده نرم و لطیف است).
۳٫ سپس خمیر را وزن نموده به دو بخش تقسیم کنید. به یک بخش پودر کاکائو اضافه کنید و خمیر را کاملا ورز دهید تا پودر کاکائو به خورد خمیر رود و به یک بخش، چهار قاشق سوپخوری آرد مازاد را کم کم اضافه کنید و ورز دهید. سپس دو ظرف را با روغن مایع چرب نموده و هر خمیر را در یک ظرف قراردهید. روی خمیرها را نیز چرب نمایید و روی ظرف ها را سلفون بکشید. سپس ظرف ها را در محیط نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیرها ورآیند و حجمشان دو برابر گردد.
۴٫ پس از ورآمدن یک قالب لوف ۱۵×۲۵ سانتی متری را چرب نمایید و کاغذ روغنی بیندازید. سپس هر خمیر را به سه چانه تقسیم  کنید و یک در میان خمیر سفید و شکلاتی با فاصله در کنار هم در قالب قرار دهید. روی قالب پارچه بیندازید و خمیر را مجددا در محیط نسبتا گرمی استراحت دهید تا خمیر پف کرده و به سطح قالب برسد. سپس با کمی شیر رومال نمایید، کنجد بپاشید و در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه قرار دهید در حدی که روی نان طلایی گردد، سپس نان را از فر خارج نموده اجازه دهید پنج دقیقه در قالب خنک شود. بعد از قالب خارج نموده کاغذ روغنی ها را جدا کنید و بر روی توری فلزی خنک نمایید.

نکته:


۱٫    آب مورد استفاده در دستور باید ولرم باشد و گرمایش در حدی باشد که انگشت را نسوزاند. زیرا اگر سرد باشد خمیر عمل نمی آید یا به سختی عمل می آید و اگر داغ باشد خمیر بوی ترشیدگی می گیرد.
۲٫    برای تهیه نان، ابتدا تمام مواد اولیه را به دمای محیط برسانید.
۳٫    مایه خمیر خشک فوری را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه نمایید.
۴٫    با توجه به وجود تخم مرغ در دستور و نوع آرد مصرف شما، میزان آرد نسبتا تقریبی است و ممکن است کمی کمتر یا بیشتر از مقدار آرد دستور مصرف شود.
۵٫    برای نگهداری نان، پس از آن که کاملا خنک شد نان را در پارچه بپیچید سپس با چند لایه پلاستیک کاملا بسته بندی نمایید و در فریزر قرار دهید.

می فایل