Home / آشپزی / شَلَمو، نوعی نوشیدنی با شلغم
780588_860.jpg

شَلَمو، نوعی نوشیدنی با شلغم

مجله آشپزی مثبت: زمستان است و فصل سرماخوردگی! همیشه تا اسمی از سرماخوردگی به میان می آید، شلغم پای ثابت صحبت ها می شود. برای درمان سرماخوردگی شما، یک نوشیدنی مخصوص با شلغم را پیشنهاد می کنیم.

مواد لازم

  • شلغم: ۵۰۰ گرم
  • تربچه متوسط: ۵ عدد
  • نمک: به میزان لازم
  • آب نارنج: نصف استکان
  • زنجبیل تازه: ۲ سانتی متر
  • شکر: سه قاشق غذاخوری
  • نعنا: یک دسته
  • آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱٫ شلغم ها را پوست گرفته و به شکل مثلث های باریک ورقه ورقه کنید، داخل دیگ متوسط بریزیدو آنقدر آب اضافه کنید تا یک وجب روی شلغم را بگیرد.

۲٫ مقدار بسیار کمی نمک بریزید و بگذارید تا شلغم بپزد اما له نشود.

۳٫ تربچه ها را رنده کرده و با یک دسته نعنا داخل توری ریخته و درون دیگ بیندازید و در حوله یا پارچه ضخیم بپیچید و حدود ۸ ساعت در جای گرم نگه دارید. مثل زمانی که ماست را مایع می زنید؛ مثلا از شب تا صبح کنار شوفاژ یا هر وسیله گرمازا بماند تا عمل تخمیر انجام شود.

۴٫ توری تربچه و نعنا را خارج کنید. رنگ آب صورتی و مزه آن تند می شود و دیگر طعم و مزه شلغم ندارد. می توانید به جای تربچه از ترب استفاده کنید اما دیگر رنگ صورتی نخواهید داشت. 

۵٫ زنجبیل را رنده کرده و آب آن را اضافه کنید. با آب نارنج و شکر چاشنی بزنید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. ترشی آن آب نارنج تازه است اما می توانید از سرکه انگوری نیز استفاده کنید.

۶٫ برای چاشنی می توانید سکنجبین بریزید؛ البته تنظیم چاشنی آن به میل خودتان است اما بهتر است مزه ترش غالب نشود ولی آب نارنج از بهترین ترشی ها است چون مزاج معتدل دارد و ضرر ترشی های دیگر را ندارد.

۷٫ مصرف این نوشیدنی در ابتدای فصل سرما از ابتلا به انواع سرماخوردگی و آنفلوآنزا به ویژه در کودکان پیشگیری می کند.

می فایل