اخبار مهم
Home / آشپزی / خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!
1987228_904.jpg

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

وب‌سایت الی گشت: کشور رومانی و پایتخت زیبای آن شهر بخارست با هزاران جاذبه منحصربه فرد و بی نظیرش یکی از مقاصد محبوب گردشگری در اروپاست و سالیانه گردشگران و توریست‌های زیادی به این کشور سفر می‌کنند. یکی از بخش‌های جذاب در هر سفر مطمئنا تجربه غذا‌های محلی و خاص آن منطقه و کشور است. آشپزی و غذا‌های رومانی تا حدود زیادی تحت تاثیر فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف منطقه قرار گرفته است.

جالب است بدانید که آشپزی سنتی بالکان از آشپزی ترکی، اتریشی-مجارستانی و اوکراینی-مالدیوی تاثیرات زیادی گرفته است. همچنین در زمانی که این کشور بخشی از امپراتوری رم باستان بود هم غذا‌های مختلفی وارد فرهنگ رومانی شده اند. بنابراین، در سفر به رومانی و شهر بخارست خودتان را برای روبرو شدن با یک آشپزی متنوع و البته خوشمزه و لذیذ آشنا کنید. در این مطلب بهترین و معروف‌ترین غذا‌های رومانی را به شما معرفی خواهیم کرد تا در سفر به این کشور امتحان کردن آن‌ها را در اولویت قرار بدهید. با ما همراه باشید.

دلمه کلم | Sarmale

دلمه کلم یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های رومانی است که البته در بسیاری از کشور‌های منطقه شرق اروپا و مدیترانه هم تهیه می‌شود. با این حال، مردم رومانی این غذا را بسیار دوست می‌دارند و آن را غذای ملی خودشان می‌دانند و در مناسبت‌های ویژه مثل کریسمس و جشن سال نو، مراسم ازدواج و عروسی و جشن‌های رسمی و مهم این غذا را تهیه می‌کنند. برای آماده کردن این دلمه‌ها گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ و برنج و سبزیجات دیگر ترکیب می‌کنند و بعد مواد را داخل برگ‌های کلم قرار می‌دهند و می‌پیچند و به صورت رول در می‌آورند. البته ترکیبات داخل دلمه می‌تواند منطقه به منطقه و شهر به شهر متفاوت باشد و حتی آن را با برگ مو هم درست می‌کنند. در ترکیب این دلمه‌ها ممکن است گوجه، شوید یا ترکیبات دیگر هم استفاده شود که باعث تغییر در طعم و مزه آن‌ها می‌شود. در هر صورت، چیزی که مسلم است این است که این دلمه‌های خوشمزه در سرتاسر روماین بسیار محبوبند و به شما هم پیشنهاد می‌کنیم در سفر به این کشور حتما این غذا را امتحان کنید.


سوپ سیرابی | Ciorba de burta

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

یکی از معروف‌ترین غذا‌های رومانی غذایی است که شاید به مذاق بسیاری از توریست‌ها خوش نیاید، اما مطمئنا ما ایرانی‌ها آن را دوست خواهیم داشت. چرا؟ چون این غذا سوپ سیرابی است و با ذائقه کلپچ خوری ما کاملا سازگاری دارد. واکنش گردشگران خارجی نسبت به این سوپ این است که یا عاشقش می‌شوند یا از آن بدشان می‌آید و حد وسطی در این مورد وجود ندارد. سوپ سیرابی علاوه بر رومانی در کشور‌های منطقه بالکان، بلغارستان، یونان، ترکیه و کشور‌های اروپای شرقی طرفدار دارد و اغلب به عنوان صبحانه و برای انرژی گرفتن میل می‌شود. در تهیه این سوپ، سیرابی را با همراه با سبزیجاتی مثل هویج، فلفل دلمه ای، جعفری و کرفس ترکیب می‌کنند و در انتهای پخت غذا چند حبه سیر برای طعم بهتر به آن اضافه می‌کنند. در رومانی سوپ سیرابی را همراه با چند تکه نان تست و خامه ترش سرو می‌کنند.


بالموش | Balmos

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

بالموش یکی از معروف‌ترین غذا‌های رومانی است که البته همین غذا با اسم بانوش در اوکراین هم وجود دارد. بالموش در اصل غذای چوپانی بوده، اما امروزه در زمره محبوب‌ترین غذا‌های رومانی به حساب می‌آید و به دلیل طعم فوق العاده اش طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این غذا، خامه ترش را با کره می‌جوشانند و کمی نمک در دقایق آخر به آن اضافه می‌کنند. سپس، آرد ذرت را به آن اضافه می‌کنند و آن قدر می‌جوشانند تا بافتی یکدست و روان پیدا کند. در آخر هم مقادیر زیادی پنیر سنتی نمکی را به آن اضافه می‌کنند. این غذا به صورت داغ سرو می‌شود و برای طعم لذیذتر روی آن را با کمی کره و پنیر بیشتر تزیین و سرو می‌کنند. بالموش به خاطر ماهیت پنیری و لذیذش به ویژه برای شب‌های سرد زمستان بسیار مناسب است؛ اگرچه این غذای خوشمزه را در تمام فصول سال می‌توانید امتحان کنید


میتی تِی | Mititei

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

میتی تِی به جرات یکی از محبوب‌ترین غذا‌های کبابی و گریل شده در رومانی است و هیچ خانواده رومانی نمی‌تواند میهمانی باربکیو را بدون این رول‌های خوشمزه تصور کند. میتی تی تقریبا نوعی سوسیس یا کباب رولی است که از گوشت چرخ کرده، فلفل سیاه و سایر ادویه‌ها تهیه می‌شود و آن قدر روی آتش گریل می‌شوند تا کاملا برشته و کمی تیره بشوند و بافتشان هم نرم شود. این رول‌های کبابی خوشمزه جزء محبوب‌ترین غذا‌های رومانی هستند و می‌توان آن‌ها را به همین صورت و با سس خردل و نان میل کرد یا در کنار سایر غذا‌ها به عنوان پیش غذا یا دورچین نوش جان کرد. در رستوران‌های بخارست و سایر شهر‌های رومانی میتی تی را می‌توانید در تمام رستوران ها، فست فودی ها، اغذیه فروشی‌های سیار و حتی سوپرمارکت (به صورت یخ زده) پیدا کنید و طعم این غذای خوشمزه و مشهور رومانی را امتحان کنید.


رولت گوشت بره | Drob de miel

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

یکی از معروف‌ترین غذا‌های رومانی بدون شک رولت بره است که مخصوص جشن ایستر تهیه می‌شود. این غذا که در واقع نوعی رولت گوشت است با استفاده از بخش‌های اضافی گوشت بره مثل جگر، قلوه، قلب و … به همراه تخم مرغ، پیازچه، نان خیسانده در شیر و سبزیجات دیگر مثل شوید، سیر و جعفری سرو می‌شود و بسیار خوشمزه و لذیذ است. رولت گوشت بره یکی از محبوب‌ترین غذا‌های رومانی است و تهیه آن به مهارت و تجربه زیادی نیاز دارد. معمولا برای زیبای بیشتر، یک عدد تخم مرغ آبپز دان این رولت قرار می‌دهند که در هنگام برش زدن ظاهری شکیل و زیبا پیدا می‌کند. در رومانی رولت گوشت بره را اغلب با سس خردل و تخم مرغ آبپز سرو می‌کنند.


خوراک توچیتورا مولداوی | Tochitura Moldoveneasca

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

توچیتورا نوعی خوراک مشهور منطقه مولداوی است و در بین غذا‌های رومانی از همه اصیل‌تر و سنتی‌تر است. چرا؟ چون در این غذا تقریبا تمام مواد غذایی و مولفه‌های آشپزی رومانی وجود دارد: حلیم مامالیگا، پنیر سرخ شده، نیمرو، گوشت سرخ شده، سوسیس سنتی و ترشی. این غذا ترکیبی بی نظیر از طعم‌ها و مزه‌های اصیل رومانیایی است. بخش اصلی و خوشمزه این غذا گوشت و سوسیس سرخ شده است که داخل ماهیتابه و روی آتش سرخ می‌شود تا بوی دودی هم بگیرد. برای طعم دار کردن گوشت هم معمولا به آن پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی و برگ بو اضافه می‌کنند. اگر قرار است در سفر به بخارست و رومانی تنها یک غذا را امتحان کنید پیشنهادمان بدون شک خوراک توچیتوراست که در حقیقت آشپزی رومانی در یک بشقاب است.


سالاد گوشت | Salata de boeuf

خوشمزه ترین های رومانی؛ از بالموش گرفته تا سوپ سیرابی!

سالاد گوشت که به خاطر ظاهرش بیشتر به کیک گوشت شبیه است یکی دیگر از غذا‌های مجلسی و رسمی در رومانی است که اغلب در جشن‌های رسمی مثل ایستر، کریسمس و سال نو تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا گوشت گاو (گاهی مرغ یا بوقلمون) را ریز خرد می‌کنند و همراه با سبزیجات مختلف و رنگارنگ و صد البته سس مایونز ترکیب و سرو می‌کنند. البته نوع گیاهی این سالاد هم وجود دارد که با ترکیب سبزیجات مختلف و سس مایونز تهیه می‌شود. گفتیم که این غذا معمولا در مناسبت‌ها و جشن‌های رسمی سرو می‌شود. به همین دلیل این سالاد را در حجم زیاد درست می‌کنند و به شکل یک کیک بزرگ روی میز می‌برند. سالاد گوشت را می‌توان هم به صورت پیش غذا یا در کنار غذا‌های دیگر و هم به عنوان غذای اصلی میل کرد. اگر تا همین جا به نظرتان این سالاد شبیه سالاد الویه است کاملا درست فکر کرده اید. چون سالاد گوشت رومانی در واقع برگرفته از سالاد اولیویه روسی است که از ترکیب سبزیجات خرد شده و سس مایونز تهیه می‌شود.

منبع: foodfuntravel

می فایل